HTML 5
95%
css 3
85%
JavaScript
75%

Oxford Web Studio u svom timu ima ekipu web dizajnera koji će svoje dugogodišnje iskustvo u kreiranju web sajtova preneti na vašu web prezentaciju i svojom profesionalnošću i predanošću poslu učiniti da vaša internet stranica posetioca ne ostavi ravnodušnim. Da bismo shvatili šta predstavlja pojam „web dizajn“ i šta sve obuhvata, moramo ući u suštinu pojma. Web dizajn je širok pojam koji sadrži različite oblasti u svojstvu izrade i održavanja internet prezentacija, odnosno web sajtova (web site). Web dizajn je pre svega proces koji obuhvata grafički dizajn, dizajn interfejsa za korisnike, autoring, standardizovani kod, korisničko okruženje i SEO optimizaciju za Google (Search Engine Optimization for Google). Iako istorija web dizajna nije duga, web dizajn se u današnje vreme dosta povezuje sa svojom starijom granom u svetu dizajna, grafičkim dizajnom, a danas je teško zamisliti internet bez raznoraznih grafičkih elemenata kao što su tipografija, sličice, pozadinske slike (background), stilovi i ostale multimedije. Jezik za označavanje i formiranje jedne celovite web stranice je HTML dok se za stilizaciju web stranice koristi CSS.

Dizajn interfejsa

My Image Dizajn interfejsa je osnovna stavka u procesu web dizajniranja čija je funkcija da obezbedi što bolju interakciju između korisnika i vaše web prezentacije. Kada korisnik dođe na vaš sajt, prvo što primeti je raspored komponenata i sadržaja na sajtu, a to iskustvo će mu, ukoliko je pozitivno, pomoći da se ubuduće odlučni da potraži potrebne informacije baš na vašem sajtu. Ovo je vrlo važno, pogotovu ukoliko se bavite uslužnim delatnostima, jer se na taj način internet saobraćaj od strane korisnika ka vašoj web prezentaciji znatno povećava.

Vizuelni identitet sajta

My Image Vizuelni identitet web sajta je prilagođavanje sadržaja ciljnoj grupi kojoj je namenjen. Ciljnu grupu čine dve glavne kategorije, starosna i polna, iz kojih se granaju ostale ciljne grupe orijentisane prema njihovim potrebama, bilo da se radi o potrebi za običnom razonodom ili o potrebama za poslovanjem, trgovinom ili obrazovanjem. U svim slučajevima, potrebno je da korisnik stekne utisak potpune kontrole nad sadržajem stranice, odnosno da lako i brzo pronalazi potrebne informacije.

Korisničko iskustvo

My Image Korisničko iskustvo je utisak posetilaca vaše internet prezentacije o sadržaju, načinu na koji sajt funkcioniše i razumevanju rasporeda komponenti na vašoj web stranici. Koncept vašeg sajta se susreće sa iskusnim i manje iskusnim korisnicima („internet surferima“) koji stiču kompletnu sliku o njemu prilikom posete. Pokazatelj da je utisak bio zadovoljavajuć su ponovne posete istih korisnika i dolazak novih korisnika. Ako tome dodamo i dobro odrađenu optimizaciju, broj poseta će se povećavati iz dana u dan.

Kvalitet koda

My Image Kvalitet koda je pre svega preglednost, odnosno čitljivost vašeg koda kao i greške koje sistem prepoznaje zahvaljujući pravilnoj deklaraciji DOCTYPE na početku stranice. Te greške je, nakon što ih sistem prepozna, lako otkloniti. Da bi se dobilo na kvalitetu koda, poželjno je da je svaka funkcija, svaki važniji sklop i linija u kodu zakomentarisana.

Web dizajn - Latest Projects

 • Website design for law office Nevena Stanojević
 • Website design of real estate agency Agent Nekretnine
 • Web design
 • Web site design for Bekännelser
 • Website creation Gramat
 • Web design
 • Website creation
 • Web design
 • Web design
 • Web design
 • Web design