"Copywriting for web" je termin koji nije tek juče postao standardan u svetu internet marketinga. Radi se o, prostim jezikom rečeno, pisanju unikatnih tekstova za web sajtove. Ovim poslom mogu da se bave samo profesionalci koji su maksimalno kreativni i mogu da kroz tekst dočaraju običnim čitaocima ono što predstavlja vaša internet prezentacija. Znamo o čemu razmišljate, sigurno je neophodno pružiti što više informacija posetiocima vašeg sajta, ali tu se priča ne završava. Vaš tekst mora biti bogat i ključnim rečima za internet pretraživače, pre svega Google. Prilikom pretrage Google sistem za pretragu filtrira rezultate na osnovu ključnih reči koje su internet korisnici ukucali u pretraživač. U slučaju da su vaši tekstovi podudaraju sa istim uz to da su ostali delovi optimizacije odrađeni na pravi način, prestići ćete konkurenciju i biti ponuđeni kao prvi izbor potencijalnim klijentima. Na ovaj način pospešujete svoje poslovanje a samim tim i profit. Uz ključne reči koje su dobro uklopljene u tekstu, nema sumnje da niko neće ostati ravnodušan kada pročita opis za određeni proizvod ili uslugu koju nudite na vašem sajtu.

Pored svega navedenog, trebalo bi da se obrati pažnja na još nekoliko „sitnica“ u tekstu koje korisnici nikako ne žele da vide. Gramatičke greške, predugački tekstovi, ponavljanje ključnih reči i prekopiran tekst su greške koje se jako loše tretiraju i od strane potencijalnih posetilaca i od strane Google pretraživača. Nailaženje na gramatički nepravilno napisane reči i rečenice su ravne guranju prsta u oko čitaocima, dok predugački tekstovi znaju često da budu dosadni i skoro niko da ih i ne pročita do kraja a možda se baš u podnožju teksta nalaze neke bitnije informacije. Ponavljanje ključnih reči i kopiranje teksta sa drugih sajtova je velika greška koju Google tretira kao „spamovanje“, a rezultat toga će biti gubljenje pozicija na Google pretraživaču.

Dakle, originalnost pre svega i što više informacija u što manje teksta, jedan su od preduslova za dobru SEO optimizaciju, i naši copywriter-i to dobro znaju, zato su tu za vas da vam olakšaju muke kroz koje ćete sigurno proći ukoliko nemate iskustva sa SEO optimizacijom i pisanjem tekstova za web prezentacije. Naša je dužnost da vas i vaše usluge plasiramo ispred konkurencije na tržištu i ponudimo vas kao prvi i pravi izbor potencijalnim kupcima i klijentima u Google pretrazi.

Tekstovi za web sajtove