HTML 5
95%
CSS 3
85%
JavaScript
75%

Oxford Web Studio u svom timu ima ekipu web dizajnera koji će svoje dugogodišnje iskustvo u kreiranju web sajtova preneti na vašu web prezentaciju i svojom profesionalnošću i predanošću poslu učiniti da vaša internet stranica posetioca ne ostavi ravnodušnim. Da bismo shvatili šta predstavlja pojam „web dizajn“ i šta sve obuhvata, moramo ući u suštinu pojma. Web dizajn je širok pojam koji sadrži različite oblasti u svojstvu izrade i održavanja internet prezentacija, odnosno web sajtova (web site). Web dizajn je pre svega proces koji obuhvata grafički dizajn, dizajn interfejsa za korisnike, autoring, standardizovani kod, korisničko okruženje i SEO optimizaciju za Google (Search Engine Optimization for Google). Iako istorija web dizajna nije duga, web dizajn se u današnje vreme dosta povezuje sa svojom starijom granom u svetu dizajna, grafičkim dizajnom, a danas je teško zamisliti internet bez raznoraznih grafičkih elemenata kao što su tipografija, sličice, pozadinske slike (background), stilovi i ostale multimedije. Jezik za označavanje i formiranje jedne celovite web stranice je HTML dok se za stilizaciju web stranice koristi CSS.

Dizajn interfejsa

Dizajn interfejsa Dizajn interfejsa je osnovna stavka u procesu web dizajniranja čija je funkcija da obezbedi što bolju interakciju između korisnika i vaše web prezentacije. Kada korisnik dođe na vaš sajt, prvo što primeti je raspored komponenata i sadržaja na sajtu, a to iskustvo će mu, ukoliko je pozitivno, pomoći da se ubuduće odlučni da potraži potrebne informacije baš na vašem sajtu. Ovo je vrlo važno, pogotovu ukoliko se bavite uslužnim delatnostima, jer se na taj način internet saobraćaj od strane korisnika ka vašoj web prezentaciji znatno povećava.

Vizuelni identitet sajta

Vizuelni identitet web sajta Vizuelni identitet web sajta je prilagođavanje sadržaja ciljnoj grupi kojoj je namenjen. Ciljnu grupu čine dve glavne kategorije, starosna i polna, iz kojih se granaju ostale ciljne grupe orijentisane prema njihovim potrebama, bilo da se radi o potrebi za običnom razonodom ili o potrebama za poslovanjem, trgovinom ili obrazovanjem. U svim slučajevima, potrebno je da korisnik stekne utisak potpune kontrole nad sadržajem stranice, odnosno da lako i brzo pronalazi potrebne informacije.

Korisničko iskustvo

Korisničko iskustvo Korisničko iskustvo je utisak posetilaca vaše internet prezentacije o sadržaju, načinu na koji sajt funkcioniše i razumevanju rasporeda komponenti na vašoj web stranici. Koncept vašeg sajta se susreće sa iskusnim i manje iskusnim korisnicima („internet surferima“) koji stiču kompletnu sliku o njemu prilikom posete. Pokazatelj da je utisak bio zadovoljavajuć su ponovne posete istih korisnika i dolazak novih korisnika. Ako tome dodamo i dobro odrađenu optimizaciju, broj poseta će se povećavati iz dana u dan.

Kvalitet koda

Kvalitet koda Kvalitet koda je pre svega preglednost, odnosno čitljivost vašeg koda kao i greške koje sistem prepoznaje zahvaljujući pravilnoj deklaraciji DOCTYPE na početku stranice. Te greške je, nakon što ih sistem prepozna, lako otkloniti. Da bi se dobilo na kvalitetu koda, poželjno je da je svaka funkcija, svaki važniji sklop i linija u kodu zakomentarisana.

Web dizajn - skorašnji projekti

 • Izrada sajta advokatska kancelarija Nevena Stanojević
 • Izrada sajta agencija za neretnine Agent
 • Web dizajn Beograd
 • Izrada sajta Bekännelser
 • Izrada sajta Gramat
 • Web dizajn Novi Sad
 • Izrada sajta Kragujevac
 • Web dizajn Jagodina
 • Web dizajn Jagodina
 • Web dizajn Kragujevac
 • Web dizajn Novi Sad

Da li znate:

Uzevši u obzir da odrednica pozadina ( engl. background ) ima dosta značenja, mi ćemo se fokusirati na njena dva značenja koja su vezana za internet i internet dizajn.

Na prvom mestu je background, ...

Srž svake web stranice je njen sadržaj ( engl. Content ). Zato je za adekvatnu web prezentaciju pored samog postojanja stranice, web sadržaj, odnosno content najbitniji element.

Svi smo svedoci ...

CSS ( Cascading Style Sheets ) je jezik koji se koristi za opisivanje izgleda Web prezentacija. Iako se najčešće primenjuje u izradi Web strana i korisničkih interfejsa on-line aplikacija, CSS može ...

Sa bloga:

HTML je jezik koji nam opisuje web stranicu, i bez njega nema prikaza iste. Svakom novijom verzijom HTML jezika, dolaze i nove mogućnosti i funkcije koje su tu da olakšaju web dizajnerima posao, da ...

Responsive, što u prevodu znači prilagodljiv, pojam je koji se koristi za tehniku nastalu ne tako davno, tačnije 2011 kada je Itan Markot (Ethan Marcotte) objavio članak o ovoj, ispostaviće se kasnije, ...