Blogeri, pažnja! Anketa!

Blogovi danas čine trećinu web sajtova na svetu. Tri četvrtine internet korisnika redovno prate jedan ili više blogova. Pet od šest „uticajnih“ na internetu pišu svoj blog, a na njih najveći uticaj vrše opet drugi blogeri.

Blogosfera bivše Jugoslavije se počev od 2008. godine sve brže razvija.

I pored svega toga, ne znamo šta blogere muči, kojim tempom pišu, da li se osećaju sigurno da objave mišljenje o škakljivim temama, da li dobijaju podršku prijatelja i od koga trpe pritiske, ne znamo koliko ima blogova, na kojim su platformama (WP, Blogspot, Live journal, Custom made), da li su upoznati sa svojim pravima, koliko često su ta njihova prava ugrožena. O ljudima koji pišu blogove pouzdano znamo manje nego o bilo kom drugom društvenom mediju. A dok nešto ne izmerimo, ne možemo ga ni razvijati. Dok ne saznamo kako smo, teško je blogosferu unaprediti do nivoa najznačajnijeg medija društvenog interneta što bi naša blogosfera sigurno mogla da bude!

Od kad ste počeli da čitate ovaj tekst, pa do momenta kad završite, biće objavljeno preko 20.000 novih blog postova na internetu!